Huisregels & FAQ

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord hier!

Heb je vragen? Misschien vind je het antwoord hier!

Huisregels

  • Alle bezoekers worden geacht hun entreesticker zichtbaar te dragen.
  • Tassen, rugzakken en paraplu's groter dan A4 dienen achtergelaten te worden in de garderobe en zijn niet toegestaan in het museum.
  • Jassen mogen niet over de arm gedragen worden.
  • Eten en drinken is niet toegestaan.
  • Fotograferen zonder flits is toegestaan.
  • Volgens de bezoekvoorwaarden is het museum gerechtigd bezoekers te verzoeken bij het betreden of het verlaten van het gebouw mee te werken aan een veiligheidsfouillering.
  • In het hele museum is videobewaking.

FAQ

Is het museum geschikt voor minder mobiele bezoekers?

  • Jazeker, het museum is grotendeels rolstoeltoegankelijk.
  • Er is een lift naar alle verdiepingen.
  • Op elke etage staan banken en draagbare museumkrukken.
  • Er zijn twee aangepaste toiletten op de begane grond aanwezig.
  • Er is een invalideplaats op het eigen parkeerterrein van het museum.

Indien gewenst kunt u voorafgaand aan uw bezoek een rolstoel reserveren via +31 (0)43 329 0111 of info@bonnefanten.nl.

Mag ik foto's in het museum maken?

Ja dat mag, maar zonder flits en zonder statief.

Kunnen we in het museum een broodje eten?

Ja, in museumcafé Ipanema kunt u terecht voor lunch (o.a. broodjes, salades, soep) en verschillende versnaperingen. Ook geschikt voor grote groepen. Voor meer informatie www.ipanema.nl.

Is bruidsfotografie mogelijk?

Het Bonnefanten is een uitstekende locatie voor bruidsfoto's. Foto's maken buiten op de toren is alleen onder bepaalde voorwaarden mogelijk (houd rekening met extra kosten voor bewaking).

Gelieve vooraf contact op te nemen 043-329 0111 of via reservations@bonnefanten.nl om door te geven wanneer de reportage plaatsvindt en om af te stemmen wat mogelijk is. Wij maken dan melding van uw komst en kunnen u informeren of er die dag speciale activiteiten gepland staan. Komt u alleen met de fotograaf en bruidskinderen, dan zijn hieraan geen kosten verbonden

Mag ik foto's gemaakt in het museum publiceren?

Dit is niet vanzelfsprekend i.v.m. beeldrecht van de kunstenaar. Bij twijfel gelieve contact op te nemen met de afdeling pers en publiciteit via pressoffice@bonnefanten.nl.

Is het museum geschikt voor kinderen?

Het Bonnefanten is zeker geschikt voor kinderen. Om het bezoek nog leuker te maken voor kinderen zijn er speciale doe-het-zelf activiteiten voor verschillende leeftijden en families.

Hoe kan ik het museum steunen?

Je kunt ons op verschillende manieren helpen en jouw bijdrage gaat naar educatieve projecten, restauraties, onderzoek, tentoonstellingen of bijzondere kunstaankopen. Dat kan door direct te doneren, door een gift te doen aan Het Bonnefanten Museumfonds, door Vriend te worden of Partner.

Kijk hier voor de opties en kies de mogelijkheid die het beste bij je past: www.bonnefanten.nl/nl/organisatie/steun-het-museum

Kan ik mij inzetten voor het museum?

Ja, wij werken met een team van vrijwilligers die dagelijks de servicebalie bemannen. Wilt u ook meer betrokken raken bij ons museum? Stuur dan een e-mail inclusief motivatie naar: nijenhuis@bonnefanten.nl Met alle vrijwilligers worden kennismakingsgesprekken gevoerd.

Waar is de vloer in het museum van gemaakt?

Onze parketvloer bestaat uit tropisch hardhout genaamd keruing.

Hoe blijf ik op de hoogte van activiteiten & tentoonstellingen?

Meldt u aan voor onze digitale nieuwsbrief, bezoek onze website regelmatig en volg ons op verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram en X.

Kan ik de toren beklimmen?

De toren is, indien mogelijk, in de zomermaanden juli en augustus geopend en in het kader van speciale evenementen. Het torenbezoek is altijd weersafhankelijk, bij slecht weer gaan ook vooraf aangekondigde torenbezoeken helaas niet door.

Waar komt de naam Bonnefanten vandaan?

De naam Bonnefanten is afkomstig van een van de vorige behuizingen van het museum, het gebouw van het Bonnefantenklooster in Maastricht. In de volksmond had dit convent in de 18de eeuw de benaming Couvent des bons enfants (Klooster van de goede kinderen) meegekregen, omdat de jeugd bij de kloosterzusters zo voorbeeldig werd opgeleid. Weldra stond het klooster in het Maastrichtse spraakgebruik bekend onder de naam Bonnefanten.

Lees hier meer over het huidige gebouw.